500 extra jobs op gesaneerde site Proviron

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Vlaamse overheid steunt de sanering van een zone bij het chemische bedrijf Proviron. Er kunnen zo'n 500 extra jobs komen, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De steun van 49 miljoen euro voor de sanering van 25 verontreinigde sites, die Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) aankondigde, zal alvast niet naar het Oostendse Proviron komen. 'Toch is het Brownfieldproject waarbij sites met zware bodemverontreiniging gesaneerd worden, een goede zaak. Het gaat immers om een historische vervuiling in de ondergrond', zegt afgevaardigd bestuurder Raf Jacxsens van Proviron in Het Nieuwsblad.

'De vervuiling hinderde de ontwikkeling van de site. Kandidaat-investeerders of toekomstige eigenaars haakten af zodra ze vernamen dat er een zware sanering moest gebeuren. De nieuwe regeling waarbij wij de sanering zelf betalen, maar waarbij de regering nieuwe eigenaars kan vrijwaren van latere eisen tot sanering, is een grote stap. Garanties van Ovam zorgen ervoor dat er voor Proviron meer ademruimte is. Er is berekend dat er, op basis van het gemiddelde aantal werknemers bij ons bedrijf, op termijn op de gesaneerde site 500 extra jobs kunnen komen.'

Op het stadhuis vindt op woensdag 20 mei een infovergadering plaats over de sanering.

Comments