25 jobs bedreigd bij havenbedrijf TerminalCo

Geplaatst 9 nov. 2010 07:37 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:37 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Bij havenbedrijf TerminalCo zijn 25 jobs in gevaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De herstructurering is een gevolg van de terugval in de cargovolumes naar het Verenigd Koninkrijk.

De directie van scheepslader en -losser TerminalCo maakte gisteren herstructureringsplannen bekend waarbij in het slechtste scenario acht arbeiders en zeventien bedienden hun job verliezen. 'Dit staat los van de havenarbeiders die worden ingezet voor TerminalCo, waar er ook een impact zal zijn', zeggen Patrick Rys en Etienne Claes van de socialistische en christelijke vakbond BBTK en LBC-NVK in Het Nieuwsblad.

'Als gevolg daarvan zou de lijn naar Killinghome mogelijk gesloten worden, afhankelijk van de informatie- en consultatieprocedure in het kader van de wet Renault. Men zal in de toekomst wel zeker varen vanuit Oostende naar Purfleet en Ipswich.'

Als voornaamste reden van de herstructurering vernoemt men de daling van de cargovolumes naar het Verenigd Koninkrijk. 'We probeerden de operaties kostenbesparend en efficiënter te maken. Recent werd nog geïnvesteerd in een nieuwe toegangspoort. Maar door de concurrentie en de lagere cargo bleek dit onvoldoende. Acties komen er niet. Dit is geen donderslag bij heldere hemel, want we zagen de volumes dalen. Toch komt de mededeling hard aan en worden het moeilijke weken', zegt Etienne Claes. Bij TerminalCo werken 41 mensen.

Comments