Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Arbeidsvreugde van werknemers centraal'

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De Oesterbank is een beschutte werkplaats die zich sinds 1966 toespitst op het afleveren van afgewerkte producten voor verschillende industrieën. Het ingebruiknemen van een nieuwe montageband voor 80 werknemers, is weer een stap vooruit. 'We starten met een nieuw systeem waarin de tevredenheid van de werknemers centraal staat.' Dit schrijft Het Nieuwsblad.

De Oesterbank groeide de laatste jaren uit tot de grootste beschutte werkplaats in de regio met 420werknemers. 'Onze doelgroep is mensen die door een medische beperking moeilijk aan werk geraken. Wij hebben 45 mensen, waaronder ergotherapeuten en een uitgebreide sociale dienst, die hen ondersteunen', zegt directeur Luc Rosseel.

Geen bezigheidstherapie

De tijd dat een beschutte werkplaats een bezigheidstherapie was, is al lang voorbij. 'Onze mensen zijn volwaardige werknemers. We verzorgen arbeidsintensief werk in partnerschap met grote bedrijven zoals Daikin of Mutoh. Maar we leveren evenzeer aan buitenlandse bedrijven en hebben ook een vestiging in Nieuwpoort', zo duidt Rosseel.

Ook de automobielsector behoorde tot voor kort tot de klanten. 'Nu produceren we niet meer voor die sector. We leggen ons toe op regiogebonden, volumineuze opdrachten waarbij we snel inspelen op de vraag van de bedrijven. Onze troef is de snelheid: we kunnen een bestelling al na 4 uur leveren. Het gaat om kleine reeksen montageactiviteiten die voor de grote bedrijven niet interessant zijn om in lage loonlanden te laten uitvoeren. Voor Daikin maken we de zakken met handleidingen en toebehoren in alle talen en voor een ander bedrijf verzagen we profielen.'

Smileys

De ingebruikname van een nieuwe montageband die werk zal bieden aan 80 mensen, is voor de Oesterbank de aanleiding om te starten met een nieuw project. 'Flanders Synergy is een competentiepool die innovatieve arbeidsorganisatie aanmoedigt. Maar omdat mensen voor ons heel belangrijk zijn, willen we hen optimaal betrekken bij het werk. Niet het halen van de aantallen staat centraal, maar wel hoe de werknemers zich voelen. Als de objectieven gehaald worden, dan verschijnen na afloop smileys. Maar na elke reeks wordt ook bijgestuurd, waarbij we zeer grote aandacht besteden aan de ervaringen van onze werknemers. Hun arbeidsvreugde, betrokkenheid en zeggenschap staan voorop.'

Nu zullen 80 werknemers volgens dat principe werken, maar De Oesterbank wil die aanpak op alle afdelingen toepassen. 'We hebben ook uitbreidingsplannen. Van zodra er voldoende productie kan gegarandeerd worden, willen we in Blankenberge starten met een afdeling', besluit Rosseel.

Comments