Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

55-plussers maken geen kans bij sollicitaties * vrijdag 13 augustus 2010, 12u16 * * Auteur: Jobat.be (mr) * Jobat.be * Vorige * 1 van 1 * Volgende ADHESE IMU (in artikel) - 2K - NIET VERWIJDEREN ADHESE TEXTLINK - NIET VER

Geplaatst 9 nov. 2010 08:02 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:02 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Een lage opleiding vormt niet het grootste obstakel om een job te vinden. Een hoge leeftijd van de werkzoekenden is wel van doorslaggevend belang.Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De cijfers zijn overduidelijk. Vorig jaar werd amper 7 procent van de solliciterende 55-plussers aangeworven. Werkzoekenden met een lage opleiding scoren relatief gezien beter: 33 procent van de sollicitanten die alleen hun basisschool afgerond hadden, kregen een baan aangeboden. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse uitkeringsinstantie UWV.

Werkgevers vullen een vacature opvallend vaak in met iemand die al een job heeft. Van alle aangeworven werknemers in Nederland was vorig jaar amper een kwart in de periode daarvoor werkloos. Meer dan de helft was jobhopper, 8 procent was schoolverlater en slechts 2 procent 55-plusser.

Bedrijven kiezen liever voor goed opgeleid en jong personeel. 55-plussers en ongeschoolden zijn het minst populair bij werkgevers, en net deze twee groepen zijn in grote getale aanwezig op de werklozenmarkt.

Comments