PLASSENDALE V

De Bruycker

De Bruycker nv werd gesticht in 1961 door Oswald De Bruycker, de vader van de huidige bestuurders, Geert en Dirk De Bruycker. Inmiddels is de firma uitgegroeid tot een begrip in de wereld van de machines voor burgerlijke bouwkunde. 

De Bruycker nv is een technische handelsonderneming gespecialiseerd in verkoop, verhuur en service van machines en uitrustingen voor de bouw, grond- en wegenwerken en goederenbehandeling.


www.debruycker.be


Fermette Depuydt

Vleeswaren Depuydt werd opgericht in 1945. In februari 2004 verhuist Vleeswaren Depuydt N.V. naar de Zandvoordestraat 370. Het ruim en modern complex daar beschikt over 15000 m³ frigo’s met plaats voor meer dan  1400 vers referenties en een diepvriesruimte van 2000 m³.

Fermette Depuydt heeft in zijn aanbod onder meer fijne vleeswaren, fijne salades, bereide gerechten, sausen, deegwaren en diepvriesproducten.
Het bedrijf wordt geleid door Yves en Kurt Depuydt.

www.depuydt.be


Vesuvius België

Vesuvius startte in 1974 in Oostende en produceert hittebestendige en keramische materialen die gebruikt worden in de staalindustrie. In 2008 bouwde Vesuvius een tweede fabriek in de Zandvoordestraat in Oostende, waar de productie van grondstoffen gebeurt. De geschatte jaarlijkse productie bedraagt 20.000 ton waarvan een kwart zal worden verbruikt in Oostende. De rest van de gemengde grondstoffen wordt uitgevoerd naar de andere vestigingen in Europa.
Tim Dhondt is de bedrijfsleider. 

www.vesuvius.com


Daikin Europe

Daikin Europe NV ontwerpt en produceert een grote variatie aan technologisch geavanceerde airconditioningapparatuur. Deze toestellen worden via een wijdvertakt distributienet geëxporteerd over heel Europa.

Het Europese hoofdkantoor van Daikin bevindt zich sinds 1972 in Oostende.

De voorbije jaren groeide het bedrijf uit tot het meest geavanceerde airconditioningbedrijf in Europa met een oppervlakte van zo’n  150.000m². Naast airco’s spitst Daikin zich ook toe op warmtepompen.

www.daikin.eu

Meco

De tweelingbroers Jurn en Niek Van Steenkiste zetten in 2000 hun schouders onder Meco nv. Sindsdien ontpopte het vleesverwerkend bedrijf zich tot een gerespecteerde partner voor tal van horecabedrijven, ziekenhuizen, gevangenissen, rust- en verzorgingstehuizen, cateraars, feestzalen, enz.

In 2011 bouwde Meco NV een nieuwe vestiging naast de bestaande gebouwen.

www.meconv.be


Bosman Transport

Wim Bosman België is een Europese logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk. Hun dienstverlening bestaat onder meer uit Europees transport, logistieke oplossingen en wereldwijde zeevracht en luchtvracht. In 2005 nam Wim Bosman het Belgische familiebedrijf Transport Maenhout uit Oostende over. Wim Bosman België is onderdeel van het Mainfreight team, een logistiek dienstverlener met locaties in Australië, Nieuw-Zeeland, China, Verenigde Staten en Europa.

Vanuit Oostende, Wommelgem en Genk verzorgt Bosman dagelijks meer dan 2500 afhalingen en leveringen over de gehele Benelux. 

www.wimbosman.beEdelweiss 

Edelweiss / Smet Jet is actief op het vlak van reinigen en ruimen. 

www.smetjet.be


Belgian Natural Icecream Production

Al sinds 1993 wordt bij BNIP op ambachtelijke wijze biologisch ijs bereid. IJsmaker Peter Pattyn maakt zowel sorbets als ijs van koeienmelk of van geitenmelk. Het bedrijf verhuisde in 2012 van De Haan naar Oostende. BNIP levert onder de merknaam IJS René aan het schepkot in De Haan en aan Bio-Planet. De producten van BNIP zijn bij bio- en natuurwinkels ook te vinden onder de merknaam Tijst-It. Een klein deel van de productie gebeurt onder privaat label.

Zaakvoerder is Peter Pattyn.


 
Litto

Litto NV is een fotoverwerkend bedrijf, gevestigd in de Zandvoordestraat 530 in Oostende.

www.photolitto.be