PLASSENDALE III

De industriezone Plassendale III ligt tussen de spoorweg en de autosnelweg A10. De zone heeft een uitzonderlijk goede zichtbaarheid, vlak naast de afrit Zandvoorde op de A10.


De Preter NV

De NV De Preter, met als activiteit verwarming, sanitair en elektriciteit, verhuisde begin 2011 van Middelkerke naar Oostende. Zaakvoerder is Geert De Preter.

www.depreter.eu


International Tours

Het autocarbedrijf International Tours verhuisde eind 2011 naar haar nieuwe vestiging in de Annemie Brackxstraat. Het bedrijf beschikt over zes autocars die worden ingezet voor dag-,  mini- en citytrips, luchthaventransfers, meerdaagse reizen in Europa, skireizen, verplaatsingen naar evenementen, schooluitstappen en –reizen en fietsvakanties.
Zaakvoerder is Stefaan Debruyne. 

www.internationaltours.be

Fitco en Zargal

Fitco en zusterbedrijf Zargal produceren technisch textiel. De garens worden verwerkt tot weefsel en daarna gebruikt in bijvoorbeeld de automobiel- of telecomsector.

Het bedrijf investeerde in nieuwe productielijnen voor kunstgras.

Zaakvoerder is Luc Decraemer.


www.fitco.be
www.zargal.be Greenpower


Biopower

www.biopower.be Elicio 

Elicio NV is een Belgische energieproducent, internationaal actief binnen de sector van hernieuwbare energie. Als elektriciteitsproducent halen we onze energie uit voornamelijk wind en biomassa. Het gaat steeds om hoogtechnologische installaties, gerealiseerd in goed nabuurschap.

Elicio NV wil hiermee een meer dan positieve bijdrage leveren naar een betere leefwereld.

Elicio NV is actief aanwezig in alle facetten van hernieuwbare energie: door het zelf succesvol ontwikkelen van projecten, deze in-house te engineeren, de bouw zelf te realiseren, en finaal gedurende 20 jaar de projecten ook zelf te exploiteren.

Als jonge onderneming focust Elicio NV zich op projecten die bijdragen tot een meer duurzame wereld, binnen een maatschappelijk verantwoord kader, met een langetermijnvisie voor haar aandeelhouders. Het hoofdkantoor van Elicio is gevestigd in de John Cordierlaan in Oostende.  

www.elicio.be


Euro Masima / Blauwsteen

Machinebouwer Euro Masima wil in Oostende haar activiteit voor de Oost-Europese markt ontwikkelen. De nieuwe vestiging komt in de John Cordierlaan. In de zomer van 2012 nam het bedrijf Blauwsteen, van dezelfde zaakvoerder, reeds zijn intrek in het eerste gebouw. In 2013 bouwt Euro Masima een nieuw kantoorgebouw en een tweede bedrijfsloods naast het eerste pand.
Zaakvoerder is Stefaan Van Wynsberge.

www.masima.com.sg


Pleisterwerken Delrue

Pleisterwerken Delrue is momenteel nog gevestigd in Bredene maar verhuist naar de Annemie Brackxstraat (naast International Tours). De grond werd in oktober 2011  aangekocht. In 2012 startte de bouw. De verhuis is voorzien in de loop van 2013. Het bedrijf heeft als activiteit pleisterwerken en is erkend als invoegbedrijf.
Zaakvoerder is  JP. Delrue. 

www.delruejp.be

Groep Sleuyter

De kernactiviteit van de Groep Sleuyter bestaat in het bouwen en verkopen van vastgoedprojecten aan de Belgische kust, met focus op de omgeving van Oostende. De Groep Sleuyter startte in 2013 met de bouw van haar nieuwe zetel op Plassendale III.


Er komen een kantoorgebouw en productieruimte met demoruimte voor kopers appartementen. Het gaat om een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter. De drie andere productieruimtes op zone Stene worden verkocht, de zetel Northlaan (sales) blijft behouden.

www.sleuyter.be


Elektro Loeters

De elektro- en keukenzaak Loeters nam eind 2011 haar nieuwe vestiging in de Annemie Brackxstraat in gebruik. Daar zijn bureaus en een stock- en montageplaats gehuisvest. Momenteel telt Eelktro Loeters zeven filialen in Vlaanderen. De winkel in de Dr. Ed. Moreauxlaan blijft behouden na de verhuis. Alle internetverkoop van Elektro Loeters gebeurt vanuit Oostende.
Zaakvoerder is Danny Loeters. 

www.loeters.be 


PRG Projects NV 

Production Resource Group (PRG) is een leidinggevende dienstverlener voor de evenementensector en werkt samen met verschillende soorten klanten zoals agentschappen, bedrijven, televisiezenders en organisatoren van evenementen.

In het gamma diensten van PRG zit alles van ondersteuning tijdens de ontwerpfase, planning- en de implementatiestadia tot het leveren van audiovisueel materiaal en de uitvoering van het project. Ons team heeft een diepgaande vakkennis, ze voorzien de benodigdheden en reageren op de specifieke eisen van elke cliënt en ze verzekeren een creatieve en professionele uitvoering voor elk evenement. PRG beschikt ook over de grootste materiaalstock ter wereld.

www.prg.com

Bedrijvencentrum

Het Bedrijvencentrum Regio Oostende is een partnership tussen POM West-Vlaanderen en lokale bedrijven. Het stelt aan flexibele voorwaarden kantoren en ateliers ter beschikking aan jonge starters aan flexibele voorwaarden. Het team biedt vrijblijvend managementbegeleiding, terwijl het professioneel secretariaat dagelijks paraat staat voor telefoonpermanentie, onthaal van klanten en leveranciers. Er huizen bedrijven van hoogwaardige voedingssupplementen tot houtpellets. 

www.bc-oostende.be


Huys Woodcare

Woodcare is officieel importeur van houtverzorgingsproducten van Woca voor België, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf is ook officieel systeem partner van Stauf, Parkett Freund, Verimpex & Stadler Form.

Zaakvoerder is Anthony Denoyel.