PLASSENDALE II

Plassendale II is het gebied tussen de Oudenburgsesteenweg en de spoorweg Oostende-Brussel. Het is grotendeels gevestigd in Oostende en ook voor een stuk in Oudenburg.G&V Tankstation

In de Solvaylaan, naast Fire Technics, bevindt zich het tankstation van G&V. Het tankstation is gericht op bedrijfsvoertuigen, maar ook toegankelijk voor particulieren.

www.g-v.be 


Albam

Langs de Oudenburgsesteenweg 110 vestigde zich eind 2011 het houtverwerkend bedrijf Albam. Het bedrijf verhuisde van Kluisbergen naar Oostende om uit te breiden. 
Zaakvoerder is Hannes Bruyneel.

www.albam.beRecyc West

De firma Recyc West CVBA is gelegen aan de Kuipweg 40 in Oostende en heeft als activiteit recyclage van hoofdzakelijk puin en sloopafval.

Het einddoel is het hergebruik tot secundaire grondstof. Het bedrijf is een essentiële schakel in de ketting van het West-Vlaamse bedrijfsleven ten dienste van vele West-Vlaamse (bouw)ondernemingen.

In juni 2001 nam de firma De Meulenaere uit Oudenburg het bedrijf over van de Vlaamse Milieuholding. De bedrijfsleiders zijn Geert en Dirk De Meulenaere. 

www.demeulenaereoudenburg.beBiostoom Oostende 

Het afvalverwerkingsbedrijf Bionerga uit Limburg is sinds februari 2014 meerderheidsaandeelhouder (70%)  van de biostoomcentrale van Electrawinds aan de Solvaylaan 7. 

Bionerga nv is vertrouwd met de activiteiten van de biostoominstallatie en heeft als afvalverwerker voor de provincie Limburg gelijkaardige activiteiten ontwikkeld. Tot de groep behoren één verbrandingsinstallatie (Houthalen) en drie composteer
eenheden (Bilzen, Maasmechelen en Overpelt). Bionerga behoort tot het Limburgse klimaatbedrijf Nuhma dat namens de 44 Limburgse gemeentes investeert in duurzaamheid, energie en innovatie. 

Naast Bionerga heeft Nuhma participaties in het windbedrijf Aspiravi (45%), het offshore windpark C-Power, Green Valley Belgium, EDF-Luminus (3.33%), Limburg Wind, Limburgs Klimaatfonds, Wetenschapspark Limburg, Aspiravi Samen, TV Limburg, studiebureau 3E(9.29%) en de Vlaamse Energieholding (VEH). 


Snoep- en Horecacenter Lingier

Snoep-en horecacenter Lingier is een familiebedrijf dat in 1922 startte met de fabricatie van snoep, koekjes en ijs in Oudenburg. Na  de oorlog werd de firma omgevormd tot een distributiebedrijf. In 2009 opende Snoep- en Horecacenter Lingier een gloednieuw distributiecentrum in Oostende. Van daaruit worden zowel winkeliers, horecabedrijven, scholen, verenigingen als bedrijven bediend.
Carl Lingier staat aan het hoofd van het bedrijf.

www.snoepcenterlingier.be


Fides Petfood

Fides Petfood maakt deel uit van de familiale bedrijvengroep “Group Depré” en startte begin 2006 een volledig nieuwe en ultramoderne productie-eenheid op in Oostende. Deze eenheid is gespecialiseerd in de productie van droge honden- en kattenvoeding. De volledig geautomatiseerde en computergestuurde extrusielijn vormt het kloppende hart van de productie-eenheid. 

Fides Petfood maakt een breed gamma van producten voor eigen commercialisering alsook voor diverse klanten in de distributiesector en voor speciaalketens die zich richten op dier en tuin. 

www.fidespetfood.be


Verhoek Oostende

Verhoek Europe Group heeft als kerncompetentie de logistieke dienstverlening. 

De focus in Oostende spitst zich toe op alle goederenbewegingen die verband houden met home decoration: kamerbreed tapijt, vinyl, linoleum, karpetten, kunstgras evenals pallets met tapijttegels, garens, wol, ondervloeren, laminaat of parket, raamdecoratie, behang en alle aanverwante artikelen zoals plinten en isolatiemateriaal.


www.verhoek-europe.comThijs Containers

Thijs Containers nv uit Oostende verhuurt diverse containers voor: zuiver steenafval, houtafval, groenafval, brandbaar afval, pleister, glas en gemengd, niet gevaarlijk afval. Het bedrijf vervoert ook containers en doet tankreiniging.

www.thijsnv.be


Fire Technics

Fire Technics NV produceert en levert al vele jaren diverse types brandweer- en hulpverleningsvoertuigen. Daarnaast is Fire Technics NV exclusief dealer van Rosenbauer International AG voertuigen voor de Belgische markt.

Het bedrijf biedt een totaalpakket aan voor brandweerdiensten. Gerenomeerde producenten zoals Rosenbauer, Kirsch, ACD en Weber Hydraulik hebben de vertegenwoordiging van hun producten aan Fire Technics toevertrouwd. 

www.firetechnics.be


Proviron

Proviron ging van start in 1977 als engineering-bureau. In 1983 bouwde Proviron zijn eerste procesunit wat meteen het begin was van Proviron Industries.

De chemicaliën van Proviron vinden een toepassing in een brede waaier van producten. Ze worden onder meer verwerkt in plastics, agrochemicaliën, textiel, kleurstoffen, geneesmiddelen en verzorgingsproducten. 

Proviron is het bedrijf van de familie Michiels. www.proviron.be

Huber

Grondstoffenfabrikant J.M. Huber Belgium maakt deel uit van de internationale groep Huber Engineered Materials. Het hoofdkwartier is in Atlanta, Georgia (U.S.), maar de productie en de distributie van chemische grondstoffen gebeurt wereldwijd. In Oostende worden additieven voor tandpasta’s gemaakt. Het bedrijf is marktleider voor wat betreft de productie van silica’s voor de tandzorgsector. 

www.huber.com

Top Mix

TOP-MIX is een verwerker van diverse afvalstoffen met exploitaties te Brugge en Oostende. Deze afvalstromen komen hoofdzakelijk uit de bouwsector en worden herwerkt tot secundaire granulaten die opnieuw inzetbaar zijn in de wegenbouw en in grondwerken.  

www.top-mix.beVerhelst Aannemingen en Verhelst Machines

Verhelst Aannemingen en Verhelst Machines verhuisde in 2012 van de Vaartstraat in Oudenburg naar een nieuwe vestiging in Oostende met een kantoorgebouw, een werkplaats en twee loodsen. 

Het bedrijf Verhelst Aannemingen is een specialist in afbraakwerken en asbestverwijdering, grond- en saneringswerken en infrastructuurwerken. 

Verhelst Machines verhuurt mobiele hijskranen, verkoopt en verhuurt toren- en snelmontagekranen, hefsteigers en bouwliften.

Zaakvoerder is Johan Verhelst.

www.verhelst.be   


Orac

Orac Decor is actief op de professionele markt van decoratieproducten. 

De producten zoals wandlijsten, kroonlijsten, plinten, sierschouwen, deuromlijstingen en corniches zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen. 


www.oracdecor.com 


Neaforma

Neaforma produceert kwalitatieve kunststofoplossingen voor en met industriële partners. De focus sectoren zijn de Medische sector, Bouw, HVAC markt en Technische behuizingen. Producten van 20 gram tot 20 kg worden geproduceerd in België en Slovakije, in een grote verscheidenheid van thermoplasten en thermoharders. Naast het klassieke hogedruk spuitgieten, heeft Neaforma zich gespecialiseerd in Structural Foam Injectie (TSG - schuimgieten) en RIM technologie (polyurethaan verwerking) Neaforma streeft ernaar om het volledige traject, van productontwikkeling tot matrijsconstructie, te verzorgen voor de klant. Een nauw opgevolgd project management ligt hieraan de basis. Naast productie, biedt Neaforma ook lakwerk en assemblage mogelijkheden aan.

www.neaforma.com 


Logghe 

De firma Logghe is een verdeler van brandstoffen zoals stookolie, hout, kool en houtskool. 


Ostend Stores Business Park

Ostend Stores Business Park is de oplossing voor KMO's die willen doorgroeien of herlokaliseren in West-Vlaanderen. Ook starters kunnen op de nieuwe bedrijvenzone een geschikt gebouw kopen of huren. Verschillende groottes zijn mogelijk. Ostend Stores Business Park is een initiatief van Ostend Stores Real Estate. In de Biekorfstraat werd in een eerste fase ruimte gecreëerd voor 75 kleine en middelgrote ondernemingen. 

www.ostendstoresbusinesspark.be


Ostend Industrial Projects 

Op de vroegere chemische site ontwikkelt de industriële ontwikkelingsmaatschappij Globalindus een deel van de zone tot greenfield. De site wordt heringericht als KMO-zone.


Atelier Vierkant

In januari opent Atelier Vierkant uit Beernem een nieuwe vestiging op Plassendale II. Het bedrijf vervaardigt handgemaakte potten en objecten uit klei. Alle potten worden nog altijd volledig manueel in het eigen atelier gemaakt en verkocht in in exclusieve interieur- en exterieurwinkels in Londen, Barcelona, Parijs, Milaan,... Zaakvoerder is Willy Janssens. 

www.ateliervierkant.com


Mahieu

Mahieu is actief op het vlak van groenaanleg voor zowel particulieren, bedrijven als instellingen. Van kleine voortuin tot complete bedrijfstuinen voorziet het bedrijf het volledige tuintraject van ontwerp en aanleg tot onderhoud. 

Eind 2014 verhuist de firma Mahieu van Jabbeke naar een nieuwe vestiging in Oostende. 

www.mahieu.be