PLASSENDALE I

Plassendale I is de grootste van de verschillende Plassendale zones, met een bruikbare oppervlakte van 90 ha. Het omvat onder meer Campus Oostende van de Universiteit Gent, gespecialiseerd in nieuwe energie.     

                
Seminck Gas

De drie grote tanks van Seminck Gas worden gebruikt als opslagplaats van 100 miljoen liter gasolie. Die olie maakt deel uit van de strategische reserve van de overheid, die ook eigenaar is van de brandstof. De aanvoer van de gasolie zal gebeuren per schip via de voorhaven. Seminck Gas heeft ook plannen voor een project van ‘warehousing’.
De zaakvoerders zijn Luc en Dirk Seminck. 

www.seminck.beGreenBridge

GreenBridge is een duurzame voedingsbodem voor succesvol technologisch ondernemen. Op de eerste plaats biedt GreenBridge ondersteuning aan technologiebedrijven met groeiambitie door middel van een dienstenpakket en infrastructuur op maat. Bovendien bouwt GreenBridge een actieve kennispool uit met focus op energie efficiëntie (gebouwen, mobiliteit en industrie) en blue energy (zoals offshore wind, golf- en getijdenenergie). Je kunt er bijvoorbeeld ook terecht om de nieuwste technologieën binnen deze focusdomeinen te bezichtigen. Tot slot werd de GreenBridge Community opgericht om technologiebedrijven met elkaar te verbinden om sneller te kunnen inspelen op business opportuniteiten die leiden tot een win-win situatie voor alle partijen.

www.greenbridge.beCool Solutions

Cool Solutions is een transportorganisatie die werd opgericht in 1999. Het bedrijf is gespecialiseerd in tijdsgebonden vrachten tussen het Europese vasteland, Engeland, Wales, Schotland en vice versa. Vanuit het kantoor in Oostende worden alle transporten op het vaste land gecoördineerd.


Op 1 januari 2011 opende Cool Solutions haar nieuwe vestiging in Oostende met modern uitgeruste kantoorruimtes, magazijnruimte en een werkplaats voor de vloot van schuifzeilopleggers en koelopleggers. CEO van Cool Solutions is Romuald Lagast.  

www.coolsolutions.be


Soetaert / Soiltech

De nv Algemene Ondernemingen Soetaert is een gerenommeerd waterbouw-aannemingsbedrijf.

De firma verhuisde in 2010 van Westende naar haar nieuwe vestiging in Oostende.  De activiteiten van Soetaert situeren zich op het vlak van de waterbouwkunde en de burgerlijke bouwkunde.

SOILTECH is een afzonderlijk bedrijfsonderdeel van de nv Algemene Ondernemingen SOETAERT en is het professioneel antwoord op de toenemende vraag naar gespecialiseerde hei- en beschoeiingswerken. Ingenieur Peter Caset staat aan het roer van Soetaert Aannemingen. 

www.soetaert.be Natuursteenzagerij Plassendale

De Natuursteenzagerij, opgericht in 2007, komt tegemoet aan de steeds groeiende vraag naar platen en tegels in Belgische Blauwe hardsteen. Op het terrein van 30.000 m² is er permanent een ruime voorraad aan blokken Blauwe hardsteen. De blokken worden met drie grote draadzagen verzaagd tot platen. 

Deze platen kunnen nadien nog worden bewerkt tot tegels. Om aan de grote vraag naar tegels tegemoet te komen, importeert de Natuursteenzagerij ook tegels uit China, India en Vietnam. Er is bij de Natuursteenzagerij een ruime voorraad geïmporteerde tegels beschikbaar om snel op deze vraag te kunnen inspelen.

Zaakvoerder is Francis Dejonghe. 

www.natuursteenzagerij.be